Kippenhok + kippetjes voor Jayden

 

Wat een geweldige, leuke dag hebben we vandaag gehad en wat hebben we gelachen en lol gehad. Vandaag gingen we naar Jayden om het beloofde kippenhok te brengen. Alles stond mooi in de tuin maar er miste nog wat…….ja de kippetjes natuurlijk. 

 

Joop wist een adresje in Oldeholtpade en samen met Jayden gingen we op pad. Al snel gevonden maar helaas was op dit moment het niet mogelijk om. Dan eerst maar naar de Welkoop in Wolvega om in ieder geval vast voer te halen en wellicht weet men daar iets of iemand. Nou ze hebben geweten dat we er zijn geweest en niet alleen qua gezelligheid en vragenvuur. Jayden is er achter gekomen dat de nieuwe zakken minder stevig zijn dan de oude en zo lag de vloer voordat we het wisten onder de kippenvoer. Resultaat; overal voer en nog steeds geen kip! Wel wij de gierden samen met Jayden van het lachen hierom en ook het personeel kon er om lachen. Na wel netjes afgerekend te hebben zijn we zittend internet/marktplaats af gaan struinen en ook ons eigen netwerk open gegooid. 

 

Zo kwamen we bij Boer Bart en daar mochten we kippetjes uit komen zoeken bij de kippencaravan in het weiland, maar wel ff zelf vangen hè. Nogmaals dank Bart en wat een mooi plekje met winkeltje, restaurant en speeltuintje hebben jullie. 

 

Terug naar mamma, want die had wel zoiets van waar blijven die 3 mannen en wat vreten ze uit (dit dacht ze vooral nadat ze foto’s en filmpjes gestuurd had gekregen). 

 

Thuis gekomen de kippen in het hok gedaan en water + voer gegeven waarvan meteen dankbaar gebruik van werd gemaakt en werden we beloond met meteen een doos vol eieren. We hebben volgens ons de beste legkippen meegenomen. 

 

Heel veel plezier van het hok en de kippen, maar vooral dank voor deze geweldige middag met een gouden randje. 

 

•naam en foto’s zijn met toestemming geplaatst 

Groetjes,
Michel, onderdeeltje OD4K

Bromfiets en motorbeurs Kalkar

We hebben weer een verhaaltje er bij in ons OD4K dagboek! 

Met deze woorden sloot ik af, toen we vertrokken uit Kalkar bij de  Bromfiets en Motorbeurs Kalkar.

We kregen via via contact met de beurs, of we er wilden staan ter promotie van onze activiteiten. Enkelen van ons hadden vraagtekens bij de nut en noodzaak er van. "weet je wel waar Kalkar ligt?" Een antwoord was: "we waren ook eens bij de Zeelandiarun en hebben daar tóch mooie contacten aan overgehouden." Dus gingen we.

Omdat ik niet voor alle andere die aanwezig waren, kan spreken, deel ik hierbij graag mijn belevenissen van de dag. En maak je niet ongerust. De anderen waren zeker van de partij. En hoe, waarover verderop meer.

Onze inmiddels goede vriend Harry vroeg of er iemand langs Rijssen kwam. Och, vanaf Zuidwolde naar Kalkar is dat maar 10 minuutje extra. Dus sprak ik met hem af om 6.30 uur op zaterdagmorgen. Daarna nog 2 uurtjes toeren om volgens planning om 8.30 uur in Kalkar aan te komen. Dat werd 8.31u. Toch jammer 

We konden best wat praatjes verkopen, flyers uitdelen etc. Mooi om te zien dat de immer kalme Bart de mensen gewoon een flyer in de hand drukt met de begeleidende woorden: 'we zijn er voor mishandelde en misbruikte kinderen. We rijden een ritje maar steunen ook op andere vlakken' Echt gezellig hoe B. dan uit de hoek komt. BAM. Zelf begin ik meestal met een mildere toon. Terwijl ik normaliter juist veel meer lawaai heb. Ik geef aan dat we rijden met en voor zieke en/ of beperkte kinderen en dat we ze daar waar nodig ook een helpende hand bieden. Leuk om te zien dat we zo verschillen. 

Zo ineens komt Charles met de boodschap dat Harry lang niet fit is.

We schrokken nogal, want hij was spierwit in het gezicht en zelfs z'n kenmerkende petje ging af! Na wat strubbelingen toch maar een check door EHBO, niks aan de hand. Maar hij zat verre van lekker in z'n vel. Dusdanig dat we Harry niet naar huis wilden laten rijden op de motor. Dus Harry in de auto bij Bart en ik op de motor van Harry naar Rijssen. 

Kennen jullie dat liedje van Beste Bill, jij bent te lang voor de pony? Ik heb het de hele 1.30 uur in gedachten gehad. Schakelen doe je normaal met de voet. Ik moest telkens de knie optrekken. Maar het moest. En het kon. 

Harry veilig thuis en ik bij Bart in de auto weer terug naar Kalkar. Toen we terug waren, was de beurs al afgelopen en hadden Didi, Dagmar, Ludwina en Charles de hele boel al opgeruimd. Ik kon zo weer op mijn eigen motor, om weer een kleine 3 uur te gaan zitten naar huis.

Harry knapt weer een beetje op, kreeg al weer wat praatjes, maar hij heeft ons wel laten schrikken! 

De beurs was voor ons verder prima, we konden doen waarvoor we kwamen. Al kwamen velen voor die ouwe brommertjes en motoren. Er was toch ook interesse voor ons. Naamsbekendheid uitbouwen, contacten aan halen en gewoon een gezellige dag van maken. Ondanks alle gedoe hebben we ook zeker plezier gehad.

Wij zullen die eerste keer beurs in Kalkar niet snel vergeten!

Hartelijke groet,

Patrick, onderdeeltje van OD4K

Jolanda Moesie loopt de 4 mijl van Assen voor OxalisDeppei4Kids

LEES HIER HAAR VERHAAL:
Wat een dag! Om 11 uur al aanwezig, shirt en startnummer Manoah halen. Naar winkelcentrum gelopen. Wachten op Mirjam, Manoah en Maël. En op Marleen maar die speelde taxi, want ziek... op naar het park, Manoah zijn 4 mijl shirt aan. Na een tijdje begon de kidsrun. Uitgelopen en Manoah kreeg zijn medaille! Nog even wat drinken, banaan eten en weer terug naar winkelcentrum. Daarna ik terug gelopen, naar de auto. Koeltasje mee, dus even een ei en banaan eten. Naar de verzamelplek en met clinicgroep de warming up gedaan. Al waren we best al warm. Toen was het wachten. Om 2 uur begon het. Dat wil zeggen het eerste vak. Daarna Om de minuut weer een vak. Ging op startnummer.  Na kleine 10 minuten mochten wij starten. Eerst spotte ik Charles en Patrick. Even later Bart en Didi. Verstand op 0 en lopen. Maar oei, oei wat was het warm! Na 3.2 km, de helft stond water en natte sponzen. Al hardlopend paar slokjes en spons uit geknepen. De laatste anderhalve km was zwaar. Maar hele parcour gerend, kwamen best nog wat achter mij aan. Dus niet laatste Gelske! Bij de finish stonden Bart, Didi, Charles en Patrick. Ik was echt even helemaal op! Water en banaan gehaald. Ondertussen kwam mijn tante er nog aan. Ze had mij onderweg geroepen, maar ja... dat verstand dat op 0 stond hé? Ik kreeg 3 bossen bloemen. Moet heel eerlijk zeggen dat mijn verstand toen nog niet veel beter was, ben kwijt van wie ik ze nu kreeg... Samen met Patrick en Charles naar auto gelopen. Ik heb een houten kaart laten maken, hoop dat die een mooi plekje krijgt in het honk. Bedrag was 476,50. Maar nog paar donaties binnen gekomen en ik vul laatste aan tot 500 euro. Mooi bedrag, hartelijk dank! Foto's gemaakt, kijk eens hoe mooi Didi en ik erop staan! Daarna een dikke knuffel en ik naar de groep van de clinics. We konden van Univé onze naam en tijd in medaille laten graveren, dat gedaan. Nog wat gedronken en poffertjes gegeten. Daarna naar huis gegaan. Ben echt moe, morgen lekker niets, geen training. Bijkomen van dit avontuur, want dat was het! 


Jolanda nogmaals dank je wel namens alle members en support van OD4K

Moeder en zoon uit Heerenveen

zaterdag 15 juli hebben we gereden voor moeder B en haar zoon J.
er werd verzameld in Heerenveen om daarna moeder en zoon op te halen en met een prachtige route gemaakt door onze vervangende roadcaptain gingen we onderweg naar Burgum om te pauzeren met een natje en droogje bij de Motor Beleving Burgum.
Daarna al rijdend en afscheid nemend door de hoofdstraat van het evenement werd er retour richting huis gereden, daar mochten we onze passagiers met een brede glimlach van oor tot oor afzetten waarna wij met elkaar nog afsluitend wat hebben gedronken.

Free bikers Garnwerd

Free bikers Garnwerd organiseren zaterdag 8 juli trike-ritjes van 12:00 - 17:00 uur

Zomermarkt 21 juni

Vandaag waren we uitgenodigd om op de zomermarkt te staan op de school van Lisette. We werden goed verzorgd met eten en veel drinken, want het was behoorlijk warm! We waren er met met enkele motoren en een trike, en veel kinderen (en volwassenen) zijn blij gemaakt met een paar rondjes. Bedankt allemaal voor de hulp en gezelligheid! 


Open rit aangevraagd door onze vriend Hendri

We hebben 18 juni gereden voor een gezin uit Rotsterhaule, een mooi rit door Friesland met een pauze voor een hapje en drankje bij het Koepelbos